1936: Quan a Manresa s'enderrocaven les esglésies

"1936: Quan a Manresa s'enderrocaven les esglésies".

El 27 d'abril, a les 20:00 h,

Lectura dramatitzada de textos a favor i en contra de la destrucció d'esglésies durant la Guerra Civil, a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins. 

 

Dins la programació de l'Espai Memòries, el proper 27 d'abril, a les 20:00h, el Museu Comarcal de Manresa acollirà una lectura dramatitzada a partir de textos sobre la destrucció d'esglésies a la capital del Bages durant la Guerra Civil. L'acte, titulat 1936: Quan a Manresa s'enderrocaven les esglésies, ha estat organitzat per l'Associació Memòria i Història de Manresa per encàrrec de l'Ajuntament, en el marc de les activitats de la segona temporada de l'Espai Memòries, que gira a l'entorn de la destrucció del patrimoni artístic manresà.

 

Sota la direcció de Fina Tàpias, el muntatge anirà a càrrec del Grup de Teatre Els Carlins, amb la intervenció dels actors Ivan Padilla, Maria Sáenz, Joan Torrens, Lídia Mallofré i la mateixa Fina Tàpias, a més de la participació de David Martell (música) i Àlex Gómez (suport tècnic).

 

Seleccionats per Quim Aloy i Josep Alert, els textos que han servit de base per al muntatge il·lustren el clima social i polític que va precedir i va acompanyar la destrucció del patrimoni religiós principalment a Manresa (on van ser demolides un total de set esglésies), però també amb referències a Catalunya i a la resta de l'Estat. La tria -que aborda episodis rellevants com l'intent de demolició de la Seu i la reacció

 

Organitza: Ajuntament de Manresa, Museu Comarcal de Manresa, Associació Memòria i Història de Manresa

 

 

 

Imatges de la lectura dramatitzada del dia 6 d'octubre de 2012

a càrrec del Grup de Teatre dels Carlins.